Vanaf 1 januari 1997 werd het CKG Don Bosco erkend voor 65 plaatsen.
Het CKG vindt zijn oorsprong in het besluit van de Vlaamse Regering van 6 april 1995 houdende de erkenning en de subsidiëring van de CKG’s.
Dit besluit luidde niet alleen een naamsverandering in, maar belangrijker nog een aantal ingrijpende veranderingen in de werking, erkenning en subsidiëring.
Belangrijkste vernieuwingen in de werking waren:
Vanaf 2008 kregen we van de Kind en Gezin de mogelijkheid om onze capaciteit van 65 op te trekken naar 70 plaatsen.
Dit kon op voorwaarde dat we 10 van die 70 plaatsen ter beschikking stellen van mobiele begeleidingen in de regio Roeselare-Tielt en in die regio een afdeling oprichten.
We gingen deze uitdaging graag aan en startten met een afdeling in Roeselare.
Er komen twee extra personeelsleden bij die mobiele begeleidingen zullen doen in die regio.
Op deze locatie startten we ook met STOP4-7, een programma gericht op kinderen met gedragsproblemen tussen 4 en 7 jaar, hun ouders én hun leerkrachten.
Vanaf 2008 hebben we dus twee afdelingen, één in het centrum van Kortrijk (De Fonkel) en één in Roeselare (De Fakkel).
De oudertrainingen binnen dat STOP4-7-project hebben heel wat succes. Vandaar de keuze om vanaf 2011 volop ook in te zetten op de oudertraining binnen het Triple P-aanbod (level 4: groep).
Deze training voor een groep van maximum 12 ouders wordt zowel in Kortrijk als in Roeselare tijdens bepaalde periodes aangeboden.
Op 01-01-13 zijn alle CKG's terecht gekomen binnen een nieuw regelgevend kader, gestoeld op het modulair kader.
Op 01-03-14 werd de Intersectorale Toegangspoort op gang geschoten. Sindsdien is het aanbod Lang Residentieel binnen onze werking niet-rechtreeks toegankelijk. Ons ander hulpaanbod blijft rechtstreeks toegankelijk.